NOAB, wat is het en waarom belangrijk?

Alle kantoren binnen de administratieve en/of fiscale dienstverlening die NOAB-lid zijn profiteren van vele voordelen. Maar dat is niet alles. Ook voor ondernemers is het aan te raden om een NOAB-kantoor in te schakelen voor de administratie van het bedrijf, maar wat is NOAB nu eigenlijk? En bovenal, waarom is het zo belangrijk en wat zijn precies de voordelen van het inschakelen van een NOAB-kantoor? In dit artikel leggen wij u de NOAB van A tot Z uit.

Wat is NOAB?

We beginnen bij het begin, wat is NOAB precies? NOAB staat voor de Nederlandse Orde van Administratie- en Belastingdeskundigen. Het is een brancheorganisatie die bestaat uit meer dan 1000 aangesloten kantoren die samen ongeveer 175.000 ondernemers in het MKB bedienen en bijstaan. De brancheorganisatie ontzorgt en begeleidt haar leden. Daarbij helpt de NOAB haar leden door de kwaliteit van de dienstverlening te verhogen en efficiënter te werk te gaan door krachtenbundeling.

NOAB-gecertificeerd en NOAB-keurmerk

De NOAB kent ook haar eigen keurmerk. Het NOAB-kwaliteitskeurmerk is bijna een vereiste en geldt eigenlijk al jaren als norm in de branche. Het NOAB-keurmerk wordt overigens niet zomaar toegekend. Een kantoor is pas NOAB-gecertificeerd als een administratie- of belastingadvieskantoor zich richt op kwaliteit en aan een flink pakket aan eisen voldoet. Het NOAB-keurmerk is dus iets om trots op te zijn. Een kantoor dat het NOAB-logo mag dragen, geeft u als ondernemer garantie op kwaliteit, vakmanschap en actuele kennis van zaken. Meer weten over het NOAB-keurmerk?

Waarom is een NOAB-kantoor belangrijk voor u als ondernemer?

Een NOAB-keurmerk geldt zoals gezegd eigenlijk al jaren als norm binnen de branche en dit is uiteraard niet voor niets. Het bewijst maar weer hoe belangrijk een NOAB-certificering is. De NOAB staat voor vertrouwen en kwaliteit, daarbij brengt het vele voordelen met zich mee, zowel voor NOAB-leden als ondernemers die een NOAB-kantoor inschakelen. Bent u dus op zoek naar een bureau dat u kan helpen met de administratie? Schakel dan altijd een NOAB-kantoor in. De voordelen van het inschakelen van een NOAB-kantoor op een rijtje:

  • U bent verzekerd van kwaliteit en deskundigheid
  • Wij beschikken over actuele kennis van zaken
  • Wij beschikken over goede contacten bij banken, de Belastingdienst en andere relevante instanties

Waarom een NOAB-kantoor inschakelen?

Als ondernemer heeft u behoefte aan kwaliteit en vertrouwen m.b.t. uw financiële zaken. Een NOAB-kantoor voldoet hieraan. Laten we beginnen met dat een NOAB-gecertificeerd kantoor in eerste instantie zorgt voor een solide administratie van uw bedrijf en fiscale zaken. Een NOAB-lid is echter ook de financieel manager, de personeelsdeskundige, de inkoper van specialistische kennis en de adviseur die optreedt bij beleidsbeslissingen. Het inschakelen van een NOAB-lid heeft dan ook vele voordelen voor ondernemers:

  1. Kwaliteit en advies. Bij een NOAB-lid bent u altijd verzekert van kwaliteit en professioneel advies. De reglementen zorgen ervoor dat alle leden hun kwaliteit en vakkennis behouden. Zo worden ze periodiek opnieuw gekwalificeerd. Kwaliteit en professioneel advies zijn dus altijd een garantie.
  2. Up-to-date kennis. Leden van NOAB zijn verplicht om op de hoogte te blijven van de belangrijkste veranderingen binnen de branche. Hier profiteert u als ondernemer maximaal van.
  3. Laagdrempelig. NOAB-leden spreken de taal van hun klanten, omdat zij zelf ook ondernemers zijn.
  4. Zekerheid en vertrouwen. NOAB-leden zijn verplicht hun diensten te verlenen onder de NOAB-voorwaarden. Dit zorgt voor zekerheid en vertrouwen.
  5. Toekomstproof. NOAB-kantoren helpen klanten naar een toekomstproof businessmodel door nauw samen te werken met de overheid en andere instanties. Hierbij staat het optimaal ontzorgen, begeleiden en adviseren van de ondernemers centraal. Als ondernemer bent u dus klaar voor de toekomst en komt u niet onverwachts voor nieuwe manieren van werken of standaarden te staan.

NOAB-kantoor inschakelen? Kuipers staat voor u klaar

Bent u op zoek naar een erkend NOAB-kantoor? De gespecialiseerde NOAB-boekhouders van Kuipers Administratie & Advies helpen u graag verder. Onze cliënten kunnen bij ons terecht voor een compleet pakket aan diensten. Deze variëren van het verwerken van de gehele financiële administratie tot aan het oplossen van financieringsvraagstukken en opstellen van fiscale aangiften. Wat het ook is, bij NOAB-kantoor Kuipers Administratie & Advies bent u aan het juiste adres. Een erkend NOAB-kantoor inschakelen? Neem nu contact op en we gaan voor u aan de slag! Of lees hier meer als u van plan bent over te stappen van boekhouder.