Belastingaangifte
Belastingaangifte, we moeten het allemaal doen, maar wanneer moet u nou eigenlijk belastingaangifte doen?

Wanneer belastingaangifte doen?

Belastingaangifte, we moeten het allemaal doen, maar wanneer moet u nou eigenlijk belastingaangifte doen? Als het goed is ontvangt u iedereen elk jaar een brief van De Belastingdienst waarin ze u op de hoogte stellen van wanneer u belastingaangifte kan/moet doen. Wanneer u geen brief hebt ontvangen, kunt u alsnog aangifte inkomstenbelasting doen. Dit kan bijvoorbeeld zijn wanneer u denkt toch nog belasting moet bijbetalen of terug kunt krijgen. Over het algemeen geldt dat u de belastingaangifte van het voorgaande jaar in het voorjaar doet. Vanaf 1 maart 2023 doet u dus belastingaangifte over het jaar 2022.

Belastingaangifte? Wees op tijd!

Het is heel belangrijk om uw belastingaangifte op tijd in te leveren. Wanneer u uw belastingaangifte namelijk op tijd inlevert, kunt u namelijk gebruik maken van verschillende garanties van de Belastingdienst. De garanties die hieronder vallen zijn bijvoorbeeld het recht op een bericht over eventuele belastingteruggave of belastingbetaling voor 1 juli of wanneer u belasting moet bijbetalen, u daarbij niet of nauwelijks belastingrente betaalt.

Boete bij te laat belastingaangifte doen

Uw belastingaangifte op tijd doen heeft naast de garanties nog meer voordelen, zo kunt u geen boete ontvangen voor het te laat inleveren van uw belastingaangifte. Zorg er dus te allen tijde voor dat u uw belastingaangifte op tijd doet. Dit kan u veel geld besparen. Wanneer u een brief van de Belastingdienst ontvangt om aangifte inkomstenbelasting te doen, is het doen van belastingaangifte verplicht. De Belastingdienst zal u bij uitstel een herinnering en een aanmaning sturen. De hoogte van de boete bij te laat belastingaangifte doen ligt op € 385 (Belastingdienst, 2020).

Uitstel vragen van belastingaangifte

Heeft u moeite met het doen van aangifte? Bij de Belastingdienst kunt u hiervoor uitstel aanvragen. Dit kunt u tot 1 april doen via internet of de Belastingtelefoon. U kunt hier uitstel aanvragen tot 1 september. Wilt u langer uitstel aanvragen? Dan moet u hier een goede reden voor hebben en deze per brief aanvragen bij de Belastingdienst. Natuurlijk helpen wij u graag met het vragen van uitstel, maar informeer ons dan wel tijdig.

Uw belastingaangifte uitbesteden?

Wilt u geen energie steken in het invullen van de verschillende belastingaangiftes? Laat het dan over aan ons. Met onze jarenlange ervaring en deskundigheid, zorgen we ervoor dat u volledig ontzorgd wordt op het gebied van belastingadvies. Alleen vragen of eventueel van plan over te stappen van boekhouder? Wij staat ook altijd klaar voor het geven van belastingadvies. Neem contact met ons op.

Informatie aanvragen

Belastingaangifte uitbesteden door een financieel expert

Belastingaangifte laten uitbesteden