Bent u van plan om over te stappen naar een andere boekhouder? En denkt u dat dit ingewikkeld is? Dat hoeft niet altijd zo te zijn. Kan dit op een snelle en efficiënte manier? Zeker! Binnen een paar uur kunt u overstappen naar een andere boekhouder. Hoe? Dat leest u hier.  

overstappen boekhouder

Waarom overstappen naar een andere boekhouder? 

Soms is het prettig om over te stappen naar een andere boekhouder. Het kan natuurlijk voorkomen dat uw organisatie groeit en daarom qua dienstverlening niet meer helemaal past bij de huidige boekhouder. Ook kan een nieuwe sparringpartner een nieuwe en frisse blik geven op uw onderneming en administratie. Ondanks dit blijven toch veel mensen bij hun huidige boekhouder, vaak omdat ze denken dat het te veel gedoe is om over te stappen. Maar is dit wel zo? Wat ons betreft niet. Overstappen kan eigenlijk heel eenvoudig en snel. 

Binnen 2 uur overstappen 

Overstappen kan heel snel. Ingewikkeld hoeft het zeker niet te zijn: 

  1. Na de kennismaking met uw nieuwe boekhouder
  2. Opzeggen bij uw huidige boekhouder
  3. Vervolgens volgt de overdracht van informatie. Zo’n kennismaking bestaat bij ons naast de koffie uit het bespreken van uw wensen en de huidige stand van zaken wat betreft de administratie.
  4. Vervolgens plannen we samen met u onze dienstverlening in. 

Veiligheid staat bij ons hoog in het vaandel: waar mogelijk en gewenst zorgen we voor een beveiligde online overdracht van gegevens. 

Waar moet ik rekening mee houden? 

Houd rekening met een eventuele opzegregeling van uw huidige boekhouder. Sommige boekhouders en accountants werken hier mee. En zorg er uiteraard voor dat openstaande kosten netjes worden afgewikkeld. 

Het maakt tegenwoordig eigenlijk niet veel meer uit wanneer u overstapt. Maar als u toch graag het beste wil voor iedereen, kunt u het beste overstappen per een nieuw boekjaar of in de eerste maanden daarna. Op die manier kan uw huidige boekhouder het laatste jaar volledig afsluiten en uw nieuwe boekhouder het nieuwe boekjaar goed starten.  

Overstappen naar Kuipers Administratie & Advies? 

Overweegt u een overstap te zetten naar Kuipers Administratie & Advies? Dan helpen we u hier natuurlijk graag bij. We zijn al 30 jaar de MKB-adviseur voor Groningen en Drenthe. Met een team van ongeveer 10 medewerkers staan we dagelijks klaar voor honderden ondernemingen. Bij ons kunt u terecht voor een compleet pakket aan diensten, van de financiële administratie tot en met het oplossen van financiële vraagstukken en het opstellen van fiscale aangiften tot en met het implementeren van nieuwe automatiseringssystemen. Nieuwsgierig? U bent van harte welkom!