Belastingen
Wij regelen het voor u

Belastingadvies in Groningen

Het aangeven van belastingen is waarschijnlijk niet uw meest favoriete bezigheid, maar voor iedere ondernemer én werknemer wel heel belangrijk. Wij zijn ervoor om u op dit punt te ontzorgen en te voorzien van belastingadvies op maat. Onze jarenlange ervaring en permanente educatie staan garant voor een deskundige behandeling van al uw fiscale zaken.

Belastingadvies voor ondernemers

Wij helpen u als ondernemer in en rondom Groningen graag en voorzien u graag van belastingadvies. Het is belangrijk voor uw onderneming dat zaken zoals belastingaangiftes goed verlopen. Wetten en regels op fiscaal gebied veranderen vaak, waardoor het moeilijk is om hiervan op de hoogte te blijven. U wilt hier het liefst niet naar omkijken en u bezighouden met uw eigen klanten. Twijfelt u of u de aangiftes goed ingevuld hebt? Wij helpen u graag.

Belasting uitbesteden door een financieel expert

Belastingaangiftes uitbesteden

Wilt u geen energie steken in het invullen van de verschillende belastingaangiftes? Laat dan het invullen van de belastingaangiftes uitbesteden aan ons. Met onze jarenlange ervaring en deskundigheid, zorgen we ervoor dat u volledig ontzorgd wordt op dat gebied. Alleen vragen? Wij staan ook altijd klaar voor het geven van belastingadvies. Er zijn verschillende belastingen die aangegeven moeten worden, zie hieronder.

Aangifte erf- en schenkbelasting

Bent u gerechtigd in een nalatenschap? Dan is de kans groot dat u een aangifte erf- en schenkbelasting moet doen. Wij zijn ons ervan bewust dat het nimmer prettig is om belasting te betalen, zeker niet met een overlijden als achtergrond. Juist daarom is het echter van belang dat u professioneel ondersteund wordt, zodat uw aangifte zo objectief en optimaal mogelijk wordt opgesteld. Altijd in overleg met u en eventueel uw notaris. Wilt u wat schenken aan uw kinderen, kleinkinderen of een derde? Houd er dan rekening mee dat bij schenkingen boven de vrijstelling, aangifte gedaan moet worden bij de Belastingdienst. Dit moet binnen twee maanden na afloop van het schenkingsjaar. En doet u de schenking vrij van recht? Wij staan u graag terzijde!

Aangifte vennootschapsbelasting

Heeft u een BV of stichting met winstoogmerk? Dan bent u belastingplichtig voor de Vennootschapsbelasting. Of het nu gaat om een enkele holdingvennootschap, een groep met of zonder fiscale eenheid, wij verzorgen uw aangifte vennootbelasting en bewaken fiscale regelingen zoals verliesverrekening, de innovatiebox en willekeurige afschrijving.

Aangifte inkomstenbelasting

Iedereen betaalt inkomstenbelasting over zijn of haar inkomen uit dienstbetrekking, uitkering of winst uit onderneming (bij een eenmanszaak, VOF of CV). U zou dus denken dat dit het meest transparante belastingmiddel is waarbij de aangifte eenvoudig is op te maken. Maar ook in de huidige tijd van verminderde aftrekposten is niets minder waar. Denkt u bij het de aangifte inkomstenbelasting ook aan termen als werknemersaftrek, urencriterium bij ondernemers, willekeurige afschrijving, bijleenregeling eigen woning, jaar- en reserveringsruimte bij lijfrenten, persoonsgebonden aftrek, vrijstellingen Box 3, heffingskortingen, aanslaggrens en optimale verdeling?

Ziet u het ineens niet meer zitten of twijfelt aan uw eigen aangifte? Wij helpen u graag bij het correct en optimaal opstellen van uw aangifte inkomstenbelasting. Waarbij wij tevens zorgen dat u de Toeslagen ontvangt waar u recht op heeft. Blijkt achteraf dat middeling voor u interessant is? Wij verzorgen dit vanzelfsprekend, zonder dat u hier enig omkijken naar heeft.

Aangifte loonheffingen

Wanneer u uw personeelsadministratie bij ons heeft ondergebracht verzorgen wij uiteraard tevens uw maandelijkse aangifte loonheffingen. Fiscale regelingen zoals afdrachtsverminderingen en de werkkostenregeling worden met u afgestemd en bewaakt. Door de aangifte loonheffingen aan ons uit te besteden, bent u er zeker van dat deze aangifte door experts wordt bekeken en ingediend. Hierdoor hoeft u er niet meer maandelijks aan te denken, maar wordt u volledig door ons ontzorgd.

Aangifte omzetbelasting/Btw-aangifte

Nagenoeg elke ondernemer moet maandelijks, per kwartaal of zelfs eens per jaar een aangifte omzetbelasting of Btw-aangifte indienen. In de basis is dit een zeer eenvoudige belasting, die door
veel ondernemers zelf wordt berekend en ingediend. Maar houdt u wel rekening met zaken als aftrekbeperkingen, niet belaste prestaties, privégebruik en de periodieke ICP-opgaven? Dit zijn zaken die ook komen kijken bij het indienen van de aangifte omzetbelasting of Btw-aangifte. Voorkom verplichte suppletieaangiften en boetes achteraf door u op dit gebied goed te laten voorlichten.

Waarom een adviseur voor uw belasting in Groningen?

Of u nu hoog of laag springt, het doen van de belasting en bijkomende administratie hoort erbij. Elke maand of soms elk kwartaal moet uw administratie weer tiptop in orde zijn en moet de belastingaangifte weer de deur uit. Wij begrijpen als geen ander dat dit niet alleen lastig is, maar ook niet per se uw straatje. U heeft uw handen natuurlijk al vol met uw eigen werkzaamheden binnen het bedrijf zelf. Het inschakelen van een belastingadviseur in Groningen is dus zeker geen verkeerd idee.

Niet alleen omdat u bloed, zweet en tranen bespaard, maar ook nog eens financieel uw voordeel er mee kunt doen. Een goede belastingadviseur bespaart u namelijk geld, in plaats van dat hij of zij geld kost. Kortom, bespaar tijd en geld door het inschakelen van een professional op het gebied van belasting. Uw belastingaangiftes overlaten aan een gespecialiseerd bureau? Bij Kuipers Administratie Advies bent u aan het juiste adres voor belastingzaken en belastingadvies in Groningen.

Uw belastingadviseur in Groningen bij
Kuipers Administratie & Advies

Als belastingadviseur in Groningen staan we altijd voor u klaar. Ook wij zijn ondernemers, net als u. We begrijpen uw doelstelling en uw taal: zaken doen. En dat doen we samen. Ons kantoor bevindt zicht aan de oostelijke ringweg van de stad Groningen en is daardoor optimaal bereikbaar om even langs te komen. Daarnaast is er voldoende parkeergelegenheid. Wilt u liever dat wij bij u langskomen? Dat kan natuurlijk ook!

Neem voor meer informatie over belastingen contact met ons op.